Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Nu finns min nya film på YouTube! Det är en film med nio konkreta tips på vad som vårdpersonal ska tänka på i mötet med barn som har autism i sjukvården. Detta är en för mig viktig film eftersom jag har ett ben i varje värld – jag är både npf-förälder och sjuksköterska/vårdutvecklare.

I filmen pratar jag om sjukvård och barn med autism, men jag är övertygad om att tipsen är lika aktuella för andra yrken som möter de här barnen och för andra diagnoser t.ex. barn med intellektuell funktionsnedsättning.

Filmen är 21 minuter lång och finns på YouTube (finns textad vid behov)


Se den! Är du funkisförälder – sprid den gärna till de vårdinrättningar ni brukar besöka. Det kan vara en barnmottagning, avdelning, vårdcentral, BVC, akutmottagning, blodprovsmottagning, tandvård, skolhälsovård osv. Studerar du till ett vårdyrke – sprid den till skolan.

Detta är så viktigt – utan rätt kommunikation, bemötande och individuella anpassningar får inte våra barn samma rätt till en säker och jämlik sjukvård!

Tidigare tillgängliga föreläsningar
Att vara förälder till ett barn med autism – länk YouTube
Livet som npf-förälder – länk Humana

Kommande webbföreläsning 20 april – länk Region Uppsala

Följ vår vardag på Instagram: Marionettmamman

%d bloggare gillar detta: