Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

I juni 2021 gav jag ut min bok Marionettmamman – Från novis till expert som NPF-förälder via Books in demand (egenutgivning).

Baksidestext: I två år var jag en helt vanlig tvåbarnsmamma, utan en tanke på att något var annorlunda. När vårt yngsta barn Linus nyss fyllt 2 år fick han epilepsi. Inom loppet av några år tillkom diagnoserna autism, ADHD och intellektuell funktionsnedsättning. Denna bok är skriven som en dagbok under sex års tid – från första diagnos och genom hela min egen resa från novis till expert som NPF-förälder.

Jag har genom åren lärt mig mycket om dessa diagnoser samt vilka anpassningar och förhållningssätt som kan underlätta för Linus och vår vardag. Den här boken handlar om en annorlunda vardag med framsteg och bakslag, maktlöshet inför tvång och de starka känslorna, syskonets situation, att resa och semestra, fira högtider, den snåriga vägen till en lyckad skolstart och om att hitta kraften att orka. Boken handlar naturligtvis också om den starka kärleken till våra barn – kärleken som gör att man klarar allt man måste.

-Marionettmamman är en stark skildring om den krokiga berg- och dalbana som livet som NPF-förälder kan innebära. I boken får vi följa med på en resa med tuffa besked och utmattande vardag men också uppleva hur kärleken till sitt barn kan få en att orka mer än man någonsin trodde var möjligt. Det här är en bok som går rakt in i hjärtat.
Kristina Hedlund, NPF-förälder

Boken finns att köpa hos alla nätbokhandlare, i förlagets bokshop och man kan alltid gå in till sin bokhandlare och be dem beställa hem den.

%d bloggare gillar detta: