Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Kaos, kärlek & koffein – en podd om funkislivet

Välkommen till den nya funkispodden Kaos, kärlek & koffein! Visst är det ett bra sammanfattande namn av funkisvardagen? 😊

Följ oss på Instagram: kaos_karlek_och_koffein

Monica Bergenek är mamma till Hannah och Linus. Linus är 10 år och har autism, ADHD, medelsvår intellektuell funktionsnedsättning och epilepsi.

Josanna Österlin är mamma till Juli, August och Elliott. August är 8 år och har autism, CP, epilepsi och en medelsvår intellektuell funktionsnedsättning.

Podden vänder sig till alla – funkisföräldrar, mor- och farföräldrar, yrkesverksamma och ja, alla andra! Vi hoppas att den kan sprida kunskap och öka förståelsen för de här barnen och familjernas situation. Den förälder som lever ett liknande liv kanske kan få tips och stöd eller bara känna sig mindre ensam. Ibland är det faktiskt helt enkelt skönt att få känna igen sig.

Bilder: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

För vår egen del känns detta som en kul hobby – något vi saknat de senaste åren. Göra något nytt! Egen tid. Det finns ju dessutom ingen bättre terapi än att samtala med en annan funkisförälder man klickar med, eller hur?

Bilder: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Vi hoppas och tror att det plats för ytterligare en funkispodd ❤ Så välkomna till Kaos, kärlek & koffein!

Podden finns på Spotify, Apple podcasts, Google podcasts och anchor.fm.

Bilder: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Material från podden:

Projekt solrosen

Vår webshop Funkisshopen (helt vinstfri)

Överlevnadsguide för npf-föräldrar – skriv ut, sätt upp den på kylen och kom ihåg att du är good enough!

Ibland när barnet får ett meltdown eller beter sig väldigt ”avvikande” i allmänna miljöer, kommer det fram människor och kommenterar utifrån sin okunnighet. Det har man som förälder varken tid eller lust att bemöta i det läget. Då kan det vara skönt att ha ett litet kort i väskan som man snabbt kan dela ut:

Länk till informationskortet ”Du har just sett något som är svårt att förstå” – skriv ut, klipp till och ha i väskan:

%d bloggare gillar detta: