Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Att vara förälder till ett barn med autism

Den här föreläsningen är indelad i fyra avsnitt:
Vår resa fram till de olika diagnoserna
Fakta om autism
Mina ”favoritverktyg” i vardagen
Ett utmanande föräldraskap

Den riktar sig till alla som vill öka sin kunskap och förståelse för de här barnen och vad de kämpar med varje dag. Till föräldrar i liknande situation, släkt och vänner, personal inom förskola och skola, berörda myndigheter, politiker, sjukvårdspersonal osv. Min förhoppning är att nå ut brett så att fler förstår att det inte handlar om ouppfostrade barn , utan barn som kämpar och gör sitt allra bästa – men som ibland inte klarar att uppföra sig som normen.

Livet som npf-förälder

Hölls digitalt den 11 mars men kan ses i efterhand om man fyller i anmälan.
Länk till föreläsningen Supermamma på utsidan, Supertrött på insidan – om livet som npf-förälder

Att möta barn med autism i sjukvården

En film med nio konkreta tips på vad man som vårdpersonal ska tänka på i mötet med barn som har autism i sjukvården. Detta är en för mig viktig film eftersom jag har ett ben i varje värld – jag är npf-förälder och sjuksköterska/vårdutvecklare. Utan rätt kommunikation, bemötande och anpassningar får inte våra barn samma rätt till en säker och jämlik sjukvård!

Jag pratar i filmen om sjukvård och barn med autism, men jag är övertygad om att tipsen är lika aktuella för andra yrken som möter de här barnen och för andra diagnoser t.ex. barn med intellektuell funktionsnedsättning.

%d bloggare gillar detta: