Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Älskar den här bilden från igår, dels för att Linus faktiskt ställde upp på att vi skulle ta en bild och dels för att han faktiskt smilade upp sig lite helt spontant ❤ Och för att den får representera tio härliga minuter…

Utanför matchen då MFF tog guld

Vi hängde en stund utanför guldmatchen, Linus cyklade runt mig i en cirkel och trodde det blev mål hela tiden. Vi kikade in genom en glipa och såg en skymt att klacken. Linus tyckte bestämt han såg pappa och undrade varför inte pappa såg oss 🥰 Jag va noga med att inte råka säga att Hannah oxå var där inne. Min magkänsla sa mig att det inte hade tagits emot väl.

Sen kom han plötsligt på att vi skulle hem,  göra popcorn och se matchen på tv! En gång såg han nämligen en match med Jocke och tyckte konceptet va festligt.  Själva fotbollen,  vilka som spelar,  hur det går till mm förstår han inte mycket av,  men själva grejen, att heja och äta popcorn – det va visst kul.

Så vi cyklade snabbt hem och fixade popcorn. Då ville Linus äta innan oxå, så en snabb kvällsmat betade vi av innan vi slog oss ner i soffan.

Vi såg 10-15 minuter av slutet och det blev en så magisk stund. Det va liksom en av de där få stunderna av vanlighet. I tio minuter tragglade vi inte standardfrågor eller upprepade filmsekvenser. I tio minuter gick vi all in i dramatiken, tillsammans. Jag levde mig in i spänningen och Linus tyckte det va festligt (det som ofta kan göra honom arg annars).

Sista minuten stod vi upp av spänning. Vad Linus förstod av vad som hände på tv:n är oklart, men han förstod genom mig att det var sjukt spännande och hade kul i det!

När slutsignalen ljöd och jag i extas snurrade runt Linus blev det för mycket. Känslan slog över, han blev arg och stängde snabbt av tv:n. Lite antiklimax men efter en minut ångrade han sig. ”Du får se” sa han och satte på. Slutet gott, allting gott.

För föräldrar till ett neurotypiskt barn låter det kanske helt vanligt – att se tio minuter fotboll tillsammans med DELAD entusiasm. För mig kändes detta unikt och fantastiskt, men väcker oxå den sorgsna känslan ”Varför får vi inte uppleva detta oftare?”. Han är helt underbar.

I vilket fall, det här fina minnet ska jag spara 💖

%d bloggare gillar detta: