Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Semesteridyllen har inte infunnit sig än. Jocke har lite ont i halsen, Hannah har stukat foten (vägrar belasta) och Linus är ju som jag beskrivit tidigare inte riktigt i balans. Min teori är att han inte tål att ha tre mediciner som han har nu i en övergångsperiod. Vi har tid för läkarbesök om två veckor men det känns långt bort, så idag ringde jag och fixade en telefontid om en vecka.

Jag har även pratat med Hab idag för lite råd kring matsituationen. Det är som att även alla Linus sinnen är ur balans. Sakerna han kan tänka sig att äta bara krymper och han fixar inget med direkt smak på just nu. Om han väl testar, flyger det ut illa kvickt och man riktigt ser hur illa det smakar för honom, på riktigt. Saker som han älskade för några veckor sedan. Ingen mer ost på mackan och ingen sås, sylt, ketchup, korv osv. Han äter enbart torr pasta, potatis, macka med smör, pannkakor, mosad banan och ägg. Det är ju lite stressande och vi har försökt och trugat, men det går verkligen inte. Hab menade att vi inte ska stressa honom utan backa och låta honom äta den han vill, men att det är viktigt att duka fram det andra så han fortsätter se det kontinuerligt. Annars kan det bli svårt att börja äta det igen sen när han mår bättre. De har alltid så kloka råd – jag är otroligt tacksam för allt stöd därifrån. Så ikväll blev han erbjuden stekt potatis, korv och grönsaker, men åt pannkakor utan sylt. Alla nöjda och Linus mätt.

Det blir så trött av att bli väckt 05 varje dag, men trots det fyllde jag på med annan sorts energi i lördags: Jag var på Paddy’s med några fina vänner. Läcker Prosecco, mycket snack och många skratt. Guld värt, ni är bäst!

photo_1467497412378

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: