Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Igår var epilepsisköterskan på förskolan för att informera Linus fröknar om epilepsi. Vi hade en bra diskussion kring Linus, hur han är och vad han behöver just nu. De är engagerade och gör verkligen sitt bästa känns det som. Sedan är det ju inte konstigt om de känner sig lite vilsna i detta – det gör ju vi med!

Hon visade några bilder som jag tyckte var bra. En bild på en stor trafikkorsning där allt fungerar: de som har rött stannar, de som har grönt kör, alla håller sig i sin fil osv. Det skulle vara en  bild av hur kommunikationen mellan nervcellerna fungerar när vi är friska. Ordning och reda. Den andra bilden visade samma korsning, men där fullt kaos rådde. Alla kör samtidigt och i fel filer. Den bilden skulle symbolisera kommunikationen mellan nervcellerna under ett epileptiskt anfall. Inte är det konstigt att Linus känns förvirrad under sina anfall.

Vi kom fram till att vi ska ansöka om en resurs till förskolan. Jag ska försöka hålla förväntningarna nere för det är visst svårt att få. Men jag hoppas så!!

Idag hade Linus en liten röd bula i pannan när jag hämtade på förskolan. Han hade varit på väg mot båten de har på avdelningen och plötsligt fallit och slagit pannan i golvet. Det har hänt några gånger innan, att han plötsligt faller utan direkt orsak. Funderar klart på varför… Annars är det ungefär samma läge här som sist. Fortsatta anfall, fortsatt uppvarvad. Han har åtminstone inte blivit så där obehagligt medvetandesänkt den här veckan och det är en lättnad.

Senaste tiden har Linus kommit in till vår säng nästan varje natt. Han som alltid sovit i sin egen säng. Helt emot vår plan att alltid sitta hos honom tills han somnat om istället. Han har fått svårt att somna om (medicinbiverkning?) på natten och jag orkar inte sitta uppe minst en timme på natten och sen gå och jobba. Linus sover lugnt hos oss och han ligger oftast still. Och det är faktiskt riktigt riktigt mysigt. På nått sätt mår jag som bäst och känner ett speciellt lugn när vi är nära. Så vi gör lite undantag ett tag ❤

IMG_20141022_193747

”Hålla handen Hannah” (på väg till förskola och skola)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: