Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Hopplockade citat från Winnerbäcks Tvivel:

Som ett kliande, svidande skavsår är den tomhet som kvarstår
när du somnar om natten, precis som jag.
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå.
Det kallas tvivel, det där som stör.
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör.
En obehaglig distans,
en konstig känsla nånstans…
Det känns tomt – eller hur?

Just nu är det tufft. Sedan i torsdags kväll har Linus speed accelererat upp. Jag kan inte beskriva det. Men det är inte vår Linus. Han kan inte vara stilla (bortsett från framför TV:n), igång hela tiden, på allt o sliter, låter. Tanken totalt ofokuserad. Förskolan sa samma sak i går. Det är så tråkigt att se. Jag blir ledsen.

Jag ska ringa hans sköterska på måndag. Frågan är om vi behöver sänka Topimax mer eller om det beror på höjningen av Levetiracetam. För så här kan vi ju inte ha det. Eller kan man det? Jag läser om andra familjer som liksom lever med biverkningarna. Där det har fått vara bättre, än många och stora krampanfall. Och jag känner så med dem. För vi är rejält trötta.

Den ständiga höga ljudvolymen tar energi.
Att ständigt säga stopp, nej, inte där, sluta – tar energi.
Att trösta Hannah när hon hamnar i vägen/i kläm tar energi.
Oro och ångest tar energi.
Att fundera på alla varför tar energi.
Att fundera på vad vi kan göra åt det, tar energi.
Att känns sig ledsen tar energi.

Jag har en känsla i mig att en pusselbit fattas. Att det är något vi inte ser eller kopplat än eller som inte visat sig. Men en pusselbit som kan vara en del i lösningen.

Jag och några kompisar hade planer för den här helgen. Spa eller mysig helg i en stuga i småländska skogarna. Jag backade ur, kände att det var svårt att lämna. Och just nu är jag så tacksam för det. För här är det inte höstlovsmys med hela familjen som gäller, utan att försöka dela på oss så mycket som möjligt. It takes two. Och barnens bästa går först!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: