Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Mycket just nu på olika fronter, så det blir tyvärr inte så mycket skrivet här som jag hade velat. Igår skrev jag av mig om skoinköp på Instagram (@dans_med_svara_steg), så här kommer ett livstecken från mig:

Köpa höstskor. Inte ens en sån sak kan vara lite lätt. Linus behöver ortopedtekniska skor. Då behöver man recept från fysioterapeut på hab. Ett recept ger möjlighet till köp av tre par skor. Sen måste man ha nytt recept. Varför liksom? Kommer problemet försvinna? Nej. Skulle jag okynnesköpa skor till Linus annars? Det är bara jobbigt.

I viket fall, man måste gå till deras öppna barnmottagning som är varannan måndag. Prova, beställa och sen vänta, ibland flera veckor, innan man ska dit igen och hämta. Här gäller det alltså att vara en rutinerad förälder som köper säsongens kläder i god tid. Jag glömmer alltid att fixa i tid.

Säkert sa nån på ortopedtekniska i våras att Linus recept nu va slut. Ringer en svag klocka nånstans. Jag minns inte vad jag gjorde igår, så ja… det hjälpte inte. Men hade faktiskt i våras rutinerat lagt in en påminnelse i september om att fixa skor. Ändå tvingades vi igår under smått kaosartat besök med puls på ett köpcentrum, köpa vanliga skor.

För först skulle jag i september hitta en måndag udda vecka som jag kunde ta ledigt, avboka skoltaxi och fixa detta med Linus. Ringde dit och dubbelkollade tiden – de sa att han inte hade recept. Fan. Skriver till hab på Mina vårdkontakter den 7 oktober, inget svar. Ringer efter en vecka, de lägger ett meddelande. Inget händer. Skriver igen via Mina vårdkontakter, får svar att de lägger det till fysioterapeuten. Nu, tre veckor senare: fortfarande inget recept och Linus kommer hem med skor som har ett 10 cm stort hål över hela fotryggen. Skorna gick inte att spänna. Linus behöver stabila skor. Akut läge – måste nu köpa vanliga skor.

Avlösare igår. Jag går och tittar på skor. Jättesvårt att hitta ett par som ger stabilitet men inte är för tunga, samtidigt som man ska få ner hans fötter (behöver typ kunna öppna upp dem helt). Köper ett par som jag tror ska fungera . Det gjorde de inte. Linus måste med…

Tillbaka igen, med Linus den här gången. Nu både jag och Jocke för annars går inte detta eftersom Linus kräver punktmarkering. Han loooovade att vara lugn och lyssna, på ett otroligt gulligt entusiastisk sätt. Det klarade han inte 🙄 Skor inköpta i vilket fall, till slut. Inte rätt skor för hans platta fötter med överrörliga fotleder, men nu får det va så här. Ibland Ofta känns det verkligen som att inget nånsin bara kan få vara lite lite smidigt i vardagen.

Linus är i alla fall väldigt nöjd med sina nya skor! Lite värre går det för höstjackan som nu varit under inskolning i en månad. Han hade den faktiskt en gång förra helgen och en gång igår, så snart så…🤗

%d bloggare gillar detta: