Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

I går var det midsommarafton. Jag måste erkänna att jag tidigare i veckan kände mig stressad för att vi inte hade något planerat. Hannah (den som älskar att fira midsommar) är ju på kollo. Linus gillar inte folksamlingar och grupplekar, så att åka till en midsommarstång var ju meningslöst. Några blommor i håret kändes inte så troligt att han ville ha. Vad gäller mat vill han just nu bara äta samma sak. Socker undviker vi till honom. Det kändes lite trist faktiskt.

Men så dagen innan tänkte jag att det blir ju vad man gör det till. Det kunde ju inte bli värre än i fjol då Linus hade magsjuka, vägrade medicinerna och spenderade kvällen på barnakuten. Jag bestämde mig för att helt enkelt bara göra det som Linus älskar mest: lekland och bada.

Så klockan 10 hängde vi på låset utanför Leos lekland. Mina beräkningar stämde – midsommarafton är den perfekta leklandsdagen! Totalt var vi tre familjer där. Helt tyst och lugnt. Linus kunde göra vad han ville i lugn och ro. Vi hade jätteroligt!

Efter att han sovit middag fick han åka med Jocke till Coop och själv köra en liten kundvagn och plocka det som behövdes. Bara det är lycka. Han skötte det perfekt. När Jocke sa att de var klara tyckte Linus att de minsann kunde handla liiite till. Han hjälpte sedan till att lägga upp varorna på bandet. När Jocke pratade lite med damen bakom, vände sig Linus om och betonade allvarligt för henne att han stod först i kön 😀

20160625_125456

Sen åkte vi till havet och badade. Tyvärr är det mycket tång i vattnet och när Linus upptäckte detta skrek han i panik ”Det är SALLAD i vattnet!!”, haha! Linus fick sen ett anfall. Det är ju bara att vänta ut, men jag suckade inombords. Att han inte bara kan få bada och njuta utan att epilepsin ska göra sig påmind. Men sen hittade vi ett tångfritt område och hade kanonkul i vattnet i säkert en timme. Så varmt och gött!

En nöjd och trött Linus somnade lätt på kvällen. En perfekt dag, inte en midsommarstång eller blomsterkrans i sikte. Inga påtvingade lekar med en massa främlingar, bara det han älskar mest och mycket jordgubbar. När Linus somnat var det vår tur att njuta med grill och jordgubbar. Midsommar à la Linus-style är ganska fint ändå!

Hoppas ni också har en fin midsommarhelg!

2 reaktioner på ”Linus ultimata midsommar

 1. Alf Petersson skriver:

  Vilken fantastisk beskrivning hur ni har det.
  Kram
  Alf

  Gilla

  1. Monica Bergenek skriver:

   Hoppas ni också har en skön helg!
   Kram! / Monica

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: