Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Igår var det julafton. Vi var ensamma i år och jag undrade innan hur det skulle bli, om det skulle kännas tråkigt. Men det blev riktigt mysigt och bra, det absolut bästa för Linus tror jag. Han mår bäst på alla sätt när det är lugnt omkring honom. Jag också för den delen. Då kan jag slappna av mer. Även om vårt yrväder kräver viss passning även hemma. Granen har nästan vält några gånger och idag rök ytterligare en blomkruka (vet inte vilken i ordningen).

Hannah fick välja vad vi skulle göra på julaftons- fm och hon ville åka skridsko! Det blev en mysig promenad och åktur, trots duggregn. Kanske en ny tradition? Sen blev det julbord, sällskapsspel, Kalle, tomte och julgröt.

För att kunna  njuta av julmaten i lite lugn valde vi att äta julbord när Linus somnat på dagen. Det tog lite emot, för vi vill ju klart dela hela julfirandet tillsammans. Det kändes som vi snuvade honom på en upplevelse. Men det är ju egentligen mer vi vuxna som har en föreställning om hur julen ska vara och vad som ska ingå. Linus saknade inte något och han har många goda julbord framför sig (han fick julmat på kvällen, men då var tomaten mest intressant 😀 ).

Kalle på TV – ett måste för mig! Men barnen tröttnade. Linus gick och lekte på sitt håll efter en stund och Hannah tyckte det var på tok för långt. Kan ha något att göra med att tomten skulle komma när det var slut…hon var så spänd på julklapparna. Något hon inte delade med sin lillebror. Linus är totalt ointresserad av paket. Han vill inte öppna. End of discussion. När tomten kom in i vardagsrummet, ställde han sig och meckade med sin bil istället. Med mycket lock tittade han upp till slut och tog emot ett paket. Nu är han glad för julklapparna iallafall!

Jag kommer minnas denna jul, som julen då jag tappat lukt- och smaksinnet. Jag är tokförkyld och känner inget! Mycket frustrerande när kylen är full med god mat, smörgåstårta, julgodis och smarriga ostar. Mycket irriterande. Jag äter för jag måste. Sparar godis och ostar till smaksinnet behagar komma tillbaka. I-landsproblem jag vet. Men ändå. Grr!

Idag kom snön. Vilken lycka när Hannah upptäckte detta!! Hon har redan varit ute tre gånger i dag. Linus fick också åka pulka. Skratt och gråt om vartannat så klart. Men ändå underbart!

IMG_20141225_110745

(Linus i snörusk iklädd höstmössa. Han gillar inte nytt, vägrar vintermössa. Vi måste nog ta fighten snart…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: