Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Just nu är det mycket, men av roliga saker. Förra helgen bakade vi pepparkakor och lussekatter. För att effektivisera lite bad jag Jocke köpa färdig pepparkaksdeg. Han kom hem med den enda han hittade:  gluten- och mjölkfri 😀 Barnen hade kul, men det är kanske inte världens godaste pepparkakor… Det får nog bli en burk Annas sen i alla fall.

Det var Linus första pepparkaksbak faktiskt. Han bakade i 5 minuter, åt så mycket han kom åt, arrangerade formarna hängandes på kaveln, tröttnade och gick och lekte istället. Formarna ja, grr! Har alltid haft dem i samma låda i köket, men eftersom en klåfingrig liten kille inte kunde låta dem vara la jag dem på ett riktigt bra ställe i fjol. Så bra att de nu är spårlöst borta! Där stod jag med två peppade barn som ville baka nuuu. Så fram med barnens lerkit och lerformer. Gick fint det med! Juliga pepparkaksdelfiner blev det.

IMG_20141130_190929

Annat vi har framför oss innan jul är luciafirande på förskolan, Hannahs födelsedag, släktkalas, eget barnkalas, kompis barnkalas, läkarbesök, dansuppvisning, första julavslutningen på skolan och säkerligen massor av julpyssel. Fullt ös!

Igår var det julfest på jobbet. Jag tänker lätt att jag inte orkar just nu, att det blir stökigt hemma, svårt med nattningarna osv. Men samtidigt är det ju sånt som laddar upp den inre energin, så jag gick. Absolut roligt! Förutom den kliande mustaschen man skulle ha på sig under minglet innan maten (som visade sig vara själva bordsplaceringen). Ja ni ser ju själva hur otroligt bra jag hade passat i mustasch…den avancerade rätt snabbt till dekoration på klänningen istället.

IMG_20141205_133144

Minnet är inte i topptrim. Hjärnan väljer väl helt enkelt ut de viktigaste sakerna att komma ihåg när det är lite mycket tankar som snurrar. Så att alla på julfesten skulle klä sig i något rött hade jag helt förträngt, vilket i och för sig inte är hela världen. Men snälla knoppen, kom ihåg nästa gång förskolan är stängd lite tidigare är 2-4 dagar! Förskolan är så bra på att sätta upp lappar flera månader innan. Och jag har nu ändå lyckats glömma två gånger i rad, men blivit påmind veckan innan, puh! Något som inte en vän blev. Kl 7.35 i morse fick jag SMS: ”Dagis stängt idag????”. Haha, vi småbarnsföräldrar, ett  förvirrat släkte!

964 reaktioner på ”Småbarnsföräldrar – ett lite förvirrat släkte

 1. Pingback: pigdust.xyz
 2. Pingback: sowkey.xyz
 3. Pingback: copycap.xyz
 4. Pingback: teapad.xyz
 5. Pingback: lidpan.xyz
 6. Pingback: gapany.xyz
 7. Pingback: feartoy.xyz
 8. Pingback: dipfold.xyz
 9. Pingback: robwide.xyz
 10. Pingback: backear.xyz
 11. Pingback: toearm.xyz
 12. Pingback: gaprob.xyz
 13. Pingback: frylong.xyz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: