Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Idag gjorde Linus sitt andra sömn-EEG. Vilken utmaning det är! Att få en 2,5-åring att somna på ett helt nytt ställe med elektroder och sladdar på hela huvudet. Men eftersom det gick förra gången, kände jag mig ganska säker på att det skulle gå idag med. Något stressad inombords, lugn som en filbunke ut mot Linus så klart.

Precis som förra gången var han helt lugn medan elektrodmössan sattes på med allt vad det innebär. När han insåg att vi skulle sova, blev han hysterisk. Efter max 15 minuter somnade han plötsligt. Han låg och sov på mig och varje gång jag kände ett litet ryck i kroppen, tryckte jag på en knapp. På så vis kan de se om rycken när han somnar beror på epileptisk aktivitet eller är ”normala”.  Det är skönt att ha det gjort. Hoppas att det inte tar allt för lång tid innan vi får svar på vad det visade.

Kan inte sluta skratta åt vad som hände igår! Vi skulle klippa Linus lite inför dagisfotograferingen idag. När vi var nästan färdiga skulle Jocke bara jämna till det längre håret uppe på huvudet med hårklippningsmaskinen. Linus tryckte till med huvudet och längdinställningen rubbades…på en sekund hade Linus ett 1,5x4cm område av snaggat mitt på huvudet. Så nu ser han ut som Jocke – rakad.  Linus skrattade när han såg sig själv, klappade sig på huvudet o sa ”pappa”.  Han har verkat nöjd med sin nya frissa hela dagen och han är faktiskt riktigt söt i det! Nästa gång blir det nog en frisör istället ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: