Dans med svåra steg

Min resa med autism, epilepsi, ADHD och IF i familjen

Alltså, vilken start på hösten vi fått. I tisdags var det dags, Linus första hela dag på förskolan sedan mitten av maj. Jag hade haft möte med personalen dagen innan, laddat mentalt och sovit lite dåligt. Redo eller ej, nu skulle vi försöka! När Linus vaknar på tisdagsmorgonen tycker jag att han känns lite varm. Tar en temp som visar 37,8…hmm, lite för mycket. Kan han ha lekt och sprallat precis? Tar en ny efter en halvtimme: 38,6. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Så mycket vi varit hemma för diverse infektioner med honom. Jag liksom tänkte att kanske…kanske går han in i denna säsong med ett stärkt immunförsvar. Kanske vi kan jobba några veckor i stöten. Och så hinner vi inte ens börja på förskolan.

Sedan den tisdagsmorgonen har han legat mellan 39-40 grader så fort Ipren lämnat kroppen. Han dricker bra men har dålig aptit. Och han är så trött. Majoritet av tiden sitter han parkerad i soffan framför TV:n. Så idag fick jag tid på Vårdcentralen. Han lekte ivrigt i väntrummet – i mindre än 10 minuter. Sen satt han i mitt knä och det är en varningssignal! Väl hos läkaren blev han undersökt. Öron och lungor är bra. Lite röd i halsen men odling negativ. Han har ingen  snuva eller hosta. CRP (ett prov som visar om det pågår en inflammation/infektion i kroppen) var förhöjt. Det ska vara max 5, Linus hade 35. Teori: ”virus”. Om han har lika hög feber imorgon ska vi till jourcentralen för ett nytt CRP-prov.

Ibland ser jag att febern påverkar epilepsin. Natten mellan tisdag och onsdag fick han sitt första nattliga anfall, men inget värre än han har i vanliga fall. I morse när han somnade om på soffan kl 5.30 hade han mycket små ryck och några riktigt kraftiga ryck i hela kroppen. Det är obehagligt att se, men jag försöker ha som mantra i huvudet att det inte är farligt.

Ni ”virus”, var ni nu än härjar, ge er i väg! Linus har det kämpigt nog så det räcker ändå.
Och kom igen nu Linus immunförsvar, upp till kamp!! 

collage_2

Favoriter just nu: termometer, febernedsättande och lilla övervakningskameran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: